ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΟ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Δ. ΗΛΙΑΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΠΚ)

Το Πολυτεχνείο Κρήτης ιδρύθηκε το 1977 και δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές το 1984. Η πρώτη σχολή που λειτούργησε ήταν αυτή των Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης.

Η Πολυτεχνειούπολη καταλαμβάνει έκταση 2900 στρεμμάτων. Εκτός από την έκταση αυτή, το ίδρυμα έχει στην κατοχή του και άλλα παραδοσιακά και ιστορικά κτίρια, όπως τη Γαλλική Σχολή, το Ενετικό Συγκρότημα, το Μέγαρο Παπαδοπέτρου κ.ά.

Η Γαλλική Σχολή βρίσκεται στην περιοχή της Χαλέπας. Η περιοχή αυτή βρίσκεται ανάμεσα στην Πολυτεχνειούπολη (Ακρωτήρι) και στην πόλη των Χανίων (απέχει περίπου 3 χλμ. από την κάθε περιοχή). Το κτίριο της Γαλλικής Σχολής πρόκειται σύντομα να ανακαινιστεί ώστε να λειτουργεί ως Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος.

Το Ενετικό Συγκρότημα απαρτίζεται από τα κτίρια των Παλαιών Φυλακών και των Στρατώνων και στέγαζε μέχρι πρότινος την Πρυτανεία και τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Ιδρύματος πριν την μεταφορά τους στην Πολυτεχνειούπολη.

Το κτίριο της πρώην Μεραρχίας, επίσης τμήμα του Ενετικού συγκροτήματος και ιδιοκτησία του Ιδρύματος πρόκειται σύντομα να ανακαινιστεί.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Η φιλοσοφία μας

Έχοντας πλήρη εικόνα των απαιτήσεων των καθηγητών, στοχεύουμε στην προσαρμογή των μαθημάτων πάνω στην εξεταστέα ύλη και κυρίως στην εμβάθυνση της μεθοδολογίας με στόχο την κάλυψη συνδυαστικών θεμάτων και ασκήσεων.

Featured author image: ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Δημήτρης Ηλίας

Πολιτικός Μηχανικός, Ε.Μ.Π.