ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ( ΑΠΘ)

ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ιδρύθηκε με το ΒΔ.400/72 και άρχισε να λειτουργεί το 1972-73. Το ΑΠΘ είχε τότε ήδη 28.000 φοιτητές. Η ακριβής ονομασία του Τμήματος ήταν τότε Τμήμα Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, πράγμα που σήμαινε την κάλυψη δύο ευρύτερων επιστημονικών περιοχών και όχι μίας.

Από το ακαδημαϊκό έτος 1976-77 από το Τμήμα Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών δημιουργήθηκαν δύο νέα τμήματα, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Με το Π.Δ. 266/93 το Τμήμα μετονομάστηκε σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Η αλλαγή αυτή ισχύει από το πανεπιστημιακό έτος 1993-94.

Το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών απονέμεται μόνο στους φοιτητές που εισήχθησαν από το πανεπιστημιακό έτος 1993-94 και μετά.

Από το πανεπιστημιακό έτος 1993-94 άρχισε να λειτουργεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που οδηγεί στην απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος.

Το Τμήμα συμμετέχει πολύ δυναμικά σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, Ευρωπαϊκά και Ελληνικά, γεγονός που επισημαίνεται και από την εξωτερική χρηματοδότηση ύψους 7,3 εκ ευρώ περίπου που έχει προσελκύσει κατά την τελευταία τριετία.

Οι Καθηγητές

Στο Πανεπιστημιακό φροντιστήριο του Δημήτρη Ηλία θα βρεις καθηγητές οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή σου, και θα σε κατευθύνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να:

  • Προετοιμαστείς πλήρως πάνω στα θέματα εξετάσεων των τελευταίων ετών
  • Εμβαθύνεις περισσότερο στο αντικείμενο του μαθήματος μέσω επίλυσης συνδυαστικών ασκήσεων

Τα Μαθήματα

Σε σχέση με τις εναλλακτικές μορφές μαθημάτων, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:

  • Ιδιαίτερο: Όσοι θέλετε να προσαρμόζεται το μάθημα αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες
  • Γκρουπ: Όσοι θεωρείτε ότι η αλληλεπίδραση με άλλους φοιτητές-τριες λειτουργεί πιο αποδοτικά
  • Διαδικτυακό: Μέσω της ειδικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης zoom, όπου χρησιμοποιείται συνδυαστικά με σύγχρονα εργαλεία διδασκαλίας όπως γραφίδα σχεδίασης και διαφάνειες.

Μεθοδολογία και Οργάνωση

Για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος και να πετύχεις στην εξέταση, στο φροντιστήριο του Δημήτρη Ηλία θα βρεις:

  • Λυμένα θέματα διαγωνισμάτων των τελευταίων ετών
  • Σημειώσεις αναλυτικές, οι οποίες χωρίζονται σε δύο μέρη:
    α) Αναλυτική θεωρία, τυπολόγιο και παραδείγματα εξοικείωσης
    β) Λυμένα θέματα εξετάσεων